Eerste iPhone app ontwikkeld!

Geplaatst op 27 juni 2016, 18:25 uur

Eindelijk heb ik mijn eerste iPhone app ontwikkeld! Het was een grote wens van mij om ooit een nuttige app te maken voor op de iPhone. Voorheen lukte het nooit omdat de programmeertaal Objective-C altijd zo moeilijk was. Sinds een jaar of twee heeft Apple een nieuwe taal geïntroduceerd Swift en dat is een heel stuk makkelijker. Tijdens kerst en oud en nieuw heb ik 25 uur aan video cursussen gevolgd van de iOS Academie en zo de taal en vaardigheden een beetje onder knie gekregen.

Tot aan vrijdag wist ik nooit echt wat ik wilde maken. Het moest wel iets nuttigs zijn. En toen had ik ’t.. aangezien ik t/m 15 augustus niks kan zeggen is het natuurlijk handig als je het op de iPhone kan typen. Notities van Apple zelf gebruikte ik altijd voorheen, maar het lettertype was te klein en kon je niet veranderen. Mensen hadden al snel de neiging om de iPhone uit je handen te grissen om het te kunnen lezen. Plus dat Notities alles in de cloud opslaat waardoor het een rommeltje werd.

Nu heb ik een eigen app gemaakt Kladblok waarmee het standaard in grote letters wordt getoond.  Maar er is nog iets. Vroeger had ik ook z’on Windows programma waar de tekst hard op voorgelezen werd. Ik dacht nja Apple heeft Siri dus dat zou die ook wel moeten kunnen. En ja hoor.. de functie werkt en zie hieronder het resultaat:

De applicatie staat nog niet in de App Store, maar ik ben wel bezig om dat voor elkaar te krijgen zodat andere mensen die moeilijk kunnen praten of ook een kaakoperatie hebben gehad ook gebruik kunnen maken van deze app. Super simpel, maar zeer doeltreffend!

Volg Erwin op Instagram