Eerste iPhone app in de App Store!

Geplaatst op 23 september 2016, 09:36 uur

Yes mijn eerste iPhone app staat nu in de App Store van Apple! Al een geruime vijf jaar ofzo wilde ik heel graag een eigen iPhone app maken. Maar helaas lukte het mij nooit. Dat kwam door de moeilijkheid van de taal Objective C. Telkens deed ik pogingen om met Objective C aan de slag te gaan maar liep telkens vast. Ook had ik niet echt een goed idee en alles wat ik wilde was al snel te hoog gegrepen.

In 2014 werd Swift geïntroduceerd door Apple, de opvolger van Objective C waarmee je apps kan maken voor iOS, WatchOS en TV OS. Wel eens wat over gelezen, maar nooit echt in verdiept. Tot vorig jaar kerst. Op internet vond ik iOS Academie, een Nederlandse online omgeving die Swift lessen aanbood. Ik had daar gelijk een videocursus gedaan. Dus tussen kerst en oud en nieuw zat ik nonstop 25 uur video’s te bekijken. Ik kon al PHP en Flash Actionscript dus kon redelijk snel de termen enzo oppikken. Ik vind Swift wel iets weg hebben van Actionscript.

Ik wist dus nooit echt wat ik wilde maken. Tot aan dat ik 8 weken niks kon zeggen na de kaakoperatie. De notitie app van Apple heeft van die kleine letters dat mensen snel de neiging hebben om je iPhone uit je handen te gissen om het te kunnen lezen. Dus ik dacht ik ga een eigen app maken en gelijk maken dat hij het kan uitspreken. En dat is dus Kladblok geworden.  Met kladblok kun je in grote letters teksten invoeren en uit laten spreken. Simpel, maar doeltreffend!

appstorebtn

Volg Erwin op Instagram