Druk met werken, sporten en werken…

Geplaatst op 27 januari 2019, 16:46 uur

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Dit komt ook omdat ik niks te melden had, maar ook erg druk bezig ben/was met mijn bedrijf en fitness. Er lopen veel opdrachten die ook nog eens vertraging hebben met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn die bijna opgeleverd.

Naast opdrachtgevers vind ik het ook erg leuk om zelf dingen te bedenken en te ontwikkelen. Zo heb ik vroeger websites als WiFi Campings, Volg Mijn Reis opgezet, die inmiddels verkocht zijn. Maar sinds 2016 wat meer in de medische hoek dingen ontwikkeld waar ikzelf tegen aanliep. Zo heb ik in de zomer van 2016 mijn tekst-naar-spraak app Talkie gebouwd en de datingsite Capido, voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking.

Door alle drukte i.v.m. opdrachtgevers en mijn bedrijf draaiende te houden had ik geen tijd om aandacht te besteden aan deze twee projecten. Stiekem vind ik het leukste om eigen ideeën uit te werken en daarmee mijn boterham te verdienen. Het geeft me ook heel veel voldoening als ik hoor en zie dat Talkie mensen kan helpen die bijvoorbeeld de spierziekte ALS hebben gekregen en niet meer kunnen spreken.

En Capido die mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking een platform biedt om elkaar te vinden. En ook al heb je geen beperking kun je natuurlijk ook op de website terecht. Het is voornamelijk bedoeld om niet meteen afgerekend te worden op je uiterlijk wat op andere datingsites vaak wel gebeurd. De website telt op het moment van schrijven al meer dan 1500 leden. In een maand tijd is de website na publicatie van het artikel van het Algemeen Dagblad 50% gegroeid. Dat is onwijs mooi om te zien dat dingen die je bedenkt aanslaan.

Biomedische technologie wordt de toekomst

Verder heb ik wat betreft de operaties een punt er achter gezet. Voorlopig, want ik geloof er steeds meer in dat er een hele bijzondere tijd aan gaat komen op het biomedische gebied. Dat aan de hand van stamcellen, DNA en kunstmatige organen kweken het mogelijk gaat worden om bijvoorbeeld een nieuwe tong voor mij te ontwikkelen of zelfs het lymfatische malformatie waar moeilijk bij te komen is met een bepaald virus verwijderd kan worden. In sommige gevallen kan dit al met Siromus, alleen het heeft nu nog veel bijwerkingen.

Fitness

En in mijn vrije tijd ben ik bezig met veel te sporten. Werd ik vijf jaar geleden al moe bij het horen van het woord. Ben ik tegenwoordig drie vier keer te vinden in de sportschool om krachttraining te doen. En als het weer mooie weer wordt wil ik ook weer het hardlopen gaan oppakken. Ik vind het gewoon erg fijn en mooi eruit zien om een goed lichaam te hebben.

Ook heb ik de ambitie om te onderzoeken hoe ik toch kan zwemmen ondanks ik een canule heb. Met een speciale canule met een ballonnetje en een soort snorkel (larkel) is het wel mogelijk, maar risicovol. En ik ben wel iemand die wel van risico’s nemen houdt tot bepaalde hoogte dus we gaan het zien!

En wie weet ga ik ook nog op kickboxen, het lijkt me wel leuk om te stoeien.

Volg Erwin op Instagram