Dr Waner afgelopen donderdag in Nederland

Geplaatst op 01 november 2008, 11:30 uur

De Amerikaanse arts Dr. Milton Waner die mij en vele andere uit Nederland ook opereert was afgelopen donderdag op uitnodiging van Dr. Breugem en Stichting Hevas in Nederland om precies te zijn het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht om kinderen te behandelen en consulten te doen. Het AD Utrechts Nieuwsblad was ook uitgenodigd om een artikel te schrijven over deze top arts uit New York, dit verscheen vandaag in de krant.

Wij zouden in eerste instantie niet naar Utrecht gaan, omdat Dr. Waner in Berlijn een team heeft die mij steeds opereerd. Nadat we in Berlijn geweest waren kregen we het verzoek van Dr. Waner om donderdag toch naar Utrecht te komen, want daar zou hij samen met Dr. Breugem kijken of er een geschikte kaakchirurg was om de kaakoperatie in de nabije toekomst uit te voeren samen met Dr. Waner.

Eenmaal op het consult aangekomen moesten we lang wachten, maar de tijd werd flink gedooid door rustig mijn achterstallig leeswerk van het Web Designer magazine door te nemen en andere mensen die we kennen van de Stichting Hevas weer eens te zien. We kregen netjes koffie en we hadden zelf broodjes van huis meegenomen om de honger te stillen.

Omstreeks half 8 ’s avonds waren wij aan de beurt en Dr. Waner had al een flinke dag achter de rug. We hoorden dat Dr. Waner ook een lezing had gedaan waar allerlei artsen van het AZU bij waren. Jammer genoeg niet dokters vanuit het hele land, want hier in Nederland kunnen ze nog veel leren van Dr. Waner, maar helaas staan lang niet alle Nederlandse doktoren daar voor open.

Aller eerst vroeg de kaakchirurg “Zo Erwin, wat zou je graag willen ?”,.. euhm pardon ? Wie is hier de arts?! Daarop hoefde ik dus niet lang na te denken en gaf net zón dom antwoord terug “Alles wat mogelijk is”.

Vervolgens legde Dr. Waner tijdens het consult uit wat zijn idee was van de kaakoperatie, maar al snel zei de kaakchirurg uit Nederland dat hij het zelf wel kon, want dat doen we wel meer. Dat kan wel zo zijn, maar niet zoals in mijn geval.

Helaas lieten deze artsen Dr. Waner een beetje buiten spel en besproken zelf wat dingen.
Nu krijgen we een brief thuis wat er tijdens dat consult is besproken en gaan we binnenkort een scan doen om te kijken of de kaak achteraf wel weer aan elkaar kan groeien door het lymfe weefsel. Dr. Waner ziet gaat geen enkel probleem in, maar een tijd terug zei een kaakchirurg in het AMC dat hij daarvoor bang was.

Kortom het percentage dat wij naar Amerika gaan is met 25% toegenomen en staat nu op 75%. Als zoiets in Berlijn mogelijk zou zijn zouden we daar nog terecht kunnen, maar anders gaan we sowieso naar New York. Want we laten geen tweede keer missers maken in Nederland en zeker NIET ZONDER Dr. Waner.

Volg Erwin op Instagram