Donderdag naar Berlijn

Geplaatst op 22 mei 2011, 13:06 uur

Donderdag gaan we weer naar Berlijn voor weer een laserbehandeling, dit keer zonder Dr. Waner als ik het goed begrepen heb. Prof. Jovanofic de Duitse assistent van de Amerikaanse arts gaat de CO2 laserbehandeling uitvoeren in de luchtpijp.

Ik heb hem vorige keer horen zeggen dat het nog 3 of 4 keer moet gebeuren en dat dan het hele luchtpijp clean is en dat zou kunnen betekenen dat de canule eruit kan. Of dat ook echt dan direct zal gebeuren hangt af hoe ik in mijn slaap voldoende adem kan halen, want dat was het hele verhaal dat de canule er weer¬† in ging, naast dat ik in een croissantje stikte in medio april 2001. Ik sliep s’ nachts half omdat mijn ademhaling niet voldoende was, met gevolg dat ik ’s nachts erg bewegelijk was waardoor ik uit eindelijk ziek werd van te weinig energie en slaap. Ook wel sleep apneu genoemd. En om nou weer met een Cpap te gaan slapen lijkt me niet echt een voorruitgang.

We gaan nu naar een ander hotel dan voorheen, want het hotel was al volgeboekt met schoolkinderen lieten ze weten. Het andere hotel ligt in een andere hoek, maar nog wel op een korte afstand van het ziekenhuis. Heen gaan we met het vliegtuig omdat ik me om 13:00 uur moet melden in het ziekenhuis, dus dat is sneller en comfortabeler dan de trein, maar terug gaan me ’s maandags ’s morgens terug met de trein omdat op zondag de plaatsen in zowel het vliegtuig als de trein te duur waren. En Easyjet vliegt ’s middags pas om half 5 en Transavia moet je maar afwachten of die die dag vliegt. Dus daarom hebben we voor de trein gekozen.

En dan ben ik net op tijd terug voor mijn oma’s 90ste verjaardag op Hemelvaartsdag. Volgende behandeling schat ik dat het in augustus zal plaats vinden zowel in UMC als in Berlijn. D’r moet namelijk altijd 3 maanden tussen zitten.

Dit keer hebben we zeer weinig tijd om de stad in te gaan, maakt ook niet uit omdat we vorige keer alles bekeken hebben. Donderdag komen we aan en moeten we ons melden, vrijdag zal de operatie plaats vinden en dan zaterdag en zondag even ter observatie in het ziekenhuis blijven voor zwellingen gezien ik ook weer onder narcose ga.

Tot zover mijn blog.

Volg Erwin op Instagram