De mond snoeren

Geplaatst op 15 januari 2015, 23:35 uur

In april staat er weer een volgende behandeling gepland in Eberswalde. Deze keer zal Dr. Waner en zijn team mijn mond gaan sluiten. Wederom een fantastische vooruitgang in navolging van de succesvolle spiertransplantatie van vorig jaar maart. Deze spieren in mijn wangen zullen ze ook wat gaan inkorten zodat het verbeterd.

Vorige operatie in maart 2014 was erg heftig. Ik weet niet wat ik me hiervan moet verwachten, maar mvr. Hoffmann heeft gezegd dat ik het ergste gehad heb.

Ook zijn er plannen om m’n canule te sluiten, maar om nu alle luchtkanalen te dichten is nou ook weer iets te veel van het goede. Helaas gaat de training namelijk niet heel erg naar wens. Ik kan hoog uit 3 uur achter elkaar de canule afdoppen. Daarna wordt het een beetje vermoeiend en irritant.

Verder gaat het goed met me. Ik heb sinds 4 december een hele lieve hond Gaia (labrador). En het is een heel lief beest die erg slim is en snel leert en zich aanpast. We volgen sinds 4 januari ook een puppy cursus. We ja want ik leer ook genoeg. De grote vraag is natuurlijk waar Gaia naar toe gaat als we naar Duitsland gaan. Er hebben al verschillende mensen zich aangeboden, dus even kijken wie kan dan zal dat vast goed komen!

Volg Erwin op Instagram