De dagopname in UMCU

Geplaatst op 27 februari 2017, 21:02 uur

Vandaag had ik een dagopname in het UMC in Utrecht – oftewel Armin zou zeggen YouTrecht – en wij (ik en de stagiairs) inmiddels op kantoor ook. Er werden zes implantaten onder gehele narcose ingezet dus vandaar dat ik een dagje mocht blijven. 

Vanochtend  om half 7 ging ik naar Breukelen om vervolgens met de trein naar Utrecht te gaan. Van mijn moeder moest ik de OV chipkaart activeren, want ze had een nieuwe gekocht. Ik dacht dat deze wel zo gebruikt kon worden, maar niet dus. Gelukkig had ik mijn eigen OV chipkaart nog bij mij want anders had ik het perron niet eens opgekomen. Via de automaat kun je dus de OV chipkaart niet activeren voor de NS. Bij Utrecht Zuilen werd ik gecontroleerd door de conducteur en die kon ook de OV chipkaart niet activeren, dat moest dus op het loket op Utrecht CS. Dat heb ik dus gedaan.

Daarna ging ik naar de bushalte. Je kunt merken dat ik al een hele tijd niet in Utrecht ben geweest, want op de website van 9292 stond dat je om het Beatrix Theater moest lopen om bij het busstation te komen. Blijkt dat dat achterhaalde informatie was, want toen ik dat gedaan had zag ik nergens verwijzingen naar het busstation dus ik weer helemaal terug en bleek dat je naast het loket (waar ik was) naar beneden kon met de trap en zo op het busstation uit kwam. Ook zag ik tot mijn verbazing dat er voor de Jaarbeurs een hele bioscoop is gebouwd of wat het ook is.

Al ruim 6 jaar zit ik niet meer op het Grafisch Lyceum en ze hebben de busbaan verplaatst naar de andere kant van de rails was mij opgevallen toen ik in Bus 12 zat op weg naar de Uithof. Mensen die dit lezen en dagelijks die route pakken zullen wel denken wtf kom je daar nu pas achter. Ja.. 😀 De busbaan kwam uit op de Vondellaan dus ik heb nog eventjes een blik geworpen naar het GLU.

Om 8 uur was ik aangekomen bij het UMCU. Omstreeks 10.15 uur was ik aan de beurt ondertussen heb ik de tijd gedooid met een aflevering van m’n favorieten serie Moordvrouw via de Videoland app en kon ik me prima vermaken met social media en wat andere apps (grr enz ;-).

De verpleging in het UMC is altijd heel aardig. Komt ook omdat ik er onderhand steeds meer begin leren te kennen. Hey ben je er weer?! hoor ik steeds haha. Dit keer deed een collega van Dr. van Es de operatie. Ze kwam voor de operatie op de Recovery zaal even een babbeltje maken.. wel heel chill. Ik wenste haar succes. Ik ben altijd iemand die heel open en blanco een operatie in gaat en misschien een beetje naif en geen risico’s zie misschien maar goed ook. Het moment dat de eerste druppel propofol in wordt gespoten vind ik echt heel chill. Dan zak je langzaam weg in slaap en je kunt het niet tegen houden en je ziet en hoort alles wazig. Stiekem hoop ik dat het een keertje kan dat ik in z’on fase even wat langer kan blijven, nu gaat het zo snel dat je snel in slaap bent.

Omstreeks 14.00 uur werd ik weer wakker op de Recovery zaal en mocht ik al snel naar de afdeling. Ik vroeg meteen naar koffie en een volkoren boterham want ik had honger. Dat zat ik te eten en toen moest ik alweer weg naar de polikliniek voor een foto. Pff had dat tijdens de operatie gedaan ofzo. Dus heb mijn halve boterham laten staan en mee gegaan in de rolstoel. Uiteraard moest ik heel lang wachten en dacht ik had de boterham nog wel op kunnen eten. Nadat de foto gemaakt was moest ik opnieuw wachten tot dat iemand me naar de afdeling bracht met de rolstoel. Het duurde mij zo lang dat ik na een kwartier uit de rolstoel stapte en stevig zelf naar de afdeling liep met de rolstoel voor me. Op het einde ging k zelfs rennen.

Eenmaal op de afdeling gekomen kreeg ik te horen oh je kent de weg?! Waarop ik antwoordde dat het lang duurde en die gast niet was komen opdagen. De rolstoel aan de zuster gegeven van hier ruim maar op. Na een narcose ben ik altijd heel erg druk, baldadig en nog ongeduldiger dan normaal. Mensen zullen wel gedacht hebben :P.

Nja dat en toen kon ik om 17.00 uur mijn antibiotica halen bij de Apotheek beneden. Je hebt ook pijnstillers erbij gekregen en die moet je 1x per dag innemen. Ik viel haar in de reden okee.. dus als je geen pijn hebt dan niet? Nee dan niet. En ze wilde me ook imbruproven laten slikken. Ook daarvoor goldt alleen als je pijn hebt anders niet. Nou ja dat heb ik niet dus hadden ze wel mogen houden. Net als de brief voor de huisarts die ga ik toch niet aan hem geven want wat zou hem het een bal interesseren dat ik weer een operatie heb gehad. Vorige keer moest ik nog aan hem vertellen dat ik een zware kaakoperatie gehad had.. nou als je zo meegaand bent.. dan ga ik echt niet de brief langsbrengen.

Inmiddels ben ik weer thuis. Ik was zelf weer met het OV naar Breukelen gegaan en naar huis gereden, no problemo.

Volg Erwin op Instagram