Dagelijks beweging geeft gewoon een kick!

Geplaatst op 16 april 2017, 03:15 uur

Helaas hoor ik maar steeds niks vanuit Duitsland met betrekking tot een operatie. Intussen ben ik best wel druk met dagelijks sporten. Is het niet in de sportschool, dan wel buiten of thuis met m’n haltersets.

Het is ongelooflijk wat er met mij is gebeurd afgelopen jaren. Schreef ik vorig jaar nog dat ik geen energie meer had, nu sport ik bijna dagelijks terwijl ik drie jaar geleden nog bij het horen van dat woord al moe was!

De verandering komt allemaal door de tabletjes Thyrax en de wandelingen van 3km / 5km die ik in 2014 maakten. Toen ik in het ziekenhuis lag met zulke dikke benen, omdat ze mijn spieren eruit gehaald hadden, had ik nooit durfen denken dat ik zulke lange afstanden vlekkeloos kon wandelen. Laat staan hardlopen!

Op 19 april is het een jaar dat ik wekelijks naar de sportschool ga om te fitnessen. Tegenwoordig is dat 2-3 keer in de week. En sinds december ben ik begonnen met hardlopen. Toen nog 3km met intervallen – dus steeds wandelen tussendoor – nu een aantal keer per week 3-5 km aan één stuk door.

En omdat ik met fitness en hardlopen zoveel progressie boek zowel op de weegschaal, in de spiegel als statistieken werkt dat enorm motiverend! En vind ik het super leuk om te doen. Het werkt ook gewoon nog eens verslavend en dat kun je je haast niet voorstellen.

Afgelopen vrijdag heb ik met de stagiairs ook een balletje getrapt op het Cruyf veldje. Dat vond ik ook erg leuk. Ik ga niet meer op voetbal want dat geeft zoveel verplichtingen en heb daar geen tijd voor. Maar af en toe een balletje trappen is wel erg leuk! Nodig me gerust een keer uit.

Van veel mensen hoor ik oh wat ben je afgevallen, je moet niet magerder worden. Dat valt wel mee hoe mager ik ben. Maar mijn doel is ook om nu weer aan te komen, maar dan in de goede zin met spiermassa. Juist meer eten op een dag, dat merk dat ik nu zoveel sport ik ook steeds honger heb en vaker of meer moet eten.

Gespierd worden dus, maar niet te overdreven. Gewoon wat bredere schouders, biceps, triceps, wasbordje en de benen in goede verhouding. Met een mooi bruin kleurtje, dan ben ik tevreden. Gewoon lekker fit en  ik ben aardig op de goede weg 🙂

Volg Erwin op Instagram