Dag 6: Slikken gaat erg lastig

Geplaatst op 19 januari 2017, 16:04 uur

Vannacht heb ik goed geslapen. We kregen ontbijt mja ik hoefde dat Duitse brood niet dus heb m’n laatste snee Pain de Boulogne opgegeten met kaas. Dat ging erg moeizaam omdat het slikken gevoelig is en niet echt goed gaat. Ik eet daarom ook veel ijs. Vanmiddag ook wel rijst met wortelen op.

Ik weet niet wat het is deze week maar alles zit een beetje tegen en loopt anders dan normaal. Gister zijn ze met de laser tegen mijn lip aangekomen en daardoor heb ik aantal blaren erop. Dr. Meyer heeft al sorry gezegd haha..
En twee student zusters waren mijn bed aan het verschonen, nou prima, maar ze zeiden je mag er niet meer in en ruim je rommel op want een andere patiënt moet hier. Ik zei zo van oh oh en ik dan?! Even later kwam een andere zuster en het bleek dat ze op de verkeerde kamer het bed hadden opgemaakt. Dus de studentjes kregen op hun donder van de leidende zuster hihi.

We gingen naar mvr. Hoffmann en Dr. Meyer om een babbeltje te maken. Te vragen hoe nu verder en of ik morgen naar huis mag. Komende maanden kan ik in ieder geval het zwemmen wel op mijn buik schrijven.

Ze willen niet dat de canule in Nederland er wordt uitgehaald. Over 2 á 3 maanden willen ze weer een poging doen om de canule te verwijderen. Dan is alles weer geslonken en hersteld van deze laser behandeling. Dus ik ben bang dat het zwemmen nog wel eventjes gaat duren.

Morgen mag ik wel naar huis. Thuis heb ik een blender waar ik shakes en smoothies kan maken die ik makkelijk kan drinken. Aardbei, Banaan, (Amandel)melk, Havermout en Kwark is echt een aanradertje die heb ik van fitness vlogger Anthony Kruijver, hij legt alles super goed uit, erg leuke vlog om te volgen als je fitnesst zowel beginners als gevordenen. Gelukkig duurt dit geen 8 weken zoals de kaakoperatie maar enkele dagen tot dat de zwelling weer afneemt en ik weer alles kan eten.

We nemen morgenmiddag de trein vanaf Berlin HBF en zijn we rond 18.00 uur weer thuis. Weer heerlijk slapen in mijn eigen bed in, mijn eigen huis en natuurlijk m’n hondje Gaia.

Volg Erwin op Instagram