Dag 4: Slapen ging slecht, de canule zit er weer in

Geplaatst op 17 januari 2017, 13:26 uur

Het was van korte duur dat de canule eruit was. Gisteravond ging ik slapen en zoals ik al verwacht had kreeg ik geen lucht wanneer ik plat ging liggen. Heb het een beetje geprobeerd maar het ging echt niet. Heel erg jammer want de hele dag ging het goed. Ik heb vervolgens m’n pleister een beetje losgetrokken en zo gaan verder ademen om toch een goede nachtrust te hebben.

Vanmorgen ging ik naar Mvr Hoffmann om mede te delen dat het niet ging ’s nachts. Ze leek verbaasd te kijken terwijl ik het van te voren nog gezegd had dat het ging gebeuren. Beetje naïf dus. Ze zei dat Dr. Meyer en de KNO arts van dit ziekenhuis Dr. Kanzok gingen kijken van binnen wat er loos was.

Dus ik weer terug naar mijn kamer. Toen werd er op de deur geklopt. Een man kwam met mijn koffer naar binnen rijden. Yess mijn koffer is er! Met al mijn kleding, toiletspullen, eigen kussen, koffiemok en natuurlijk mijn laptop en iPad! Ik heb meteen mezelf omgekleed en m’n laptop gepakt, echt zo fijn!

Rond de lunch moest ik naar de KNO afdeling om te checken wat er gaande is wanneer ik lig. Ik werd naar binnen geroepen oh je bent veel afgevallen zei de logopedist. Maar ik begreep d’r eerst niet. Dr. Meyer was al binnen, hij stond met krukken… What’s happend? Ja met sporten zei hij. Met z’n drieën gingen ze kijken met z’on camera slang in m’n neus. Eerst zittend toen half liggend en toen helemaal plat. Toen zeiden ze ja we hebben de oorzaak gevonden! Er drukt lymfatische malformatie weefsel achterop de tong of iets je luchtpijp dicht. Wanneer je staat of zit heb je er geen last van, maar als je ligt wel. Nou top!

Morgen gaan ze dit dus weg laseren. Inmiddels is de canule er weer ingezet dus kan vannacht sowieso goed slapen. Nu moet ik na de operatie kijken of het beter gaat en trainen met het stopje. Moet nog even overleggen of het alsnog verwijderen van de canule niet in het UMC Utrecht of Amsterdam kan, want dit was wel een kostbaar tripje waar eigenlijk weinig bereikt is. Niet alleen kwa geld maar ook kwa tijd.

Volg Erwin op Instagram