Dag 2 in het saaie Eberswalde

Geplaatst op 15 januari 2017, 18:54 uur

Vannacht heb ik redelijk goed geslapen. Ik werd elke keer wakker doordat de deur open ging. De verpleging kwam steeds kijken of ik niet weggelopen was ofzo haha..

Toen ik uit het raam keek om 6.30 uur sneeuwde het in Eberswalde. Niet extreem maar een laagje van 1 a 2 cm is er wel gevallen. Dus ik ging even een klein wandelinkje maken in het bos die hier aan de overkant gelegen is. Niemand die me mist.

Vervolgens kreeg ik ontbijt. Ik had zelf Pain de Boulogne brood meegenomen want dat Duitse bruine brood vind ik zo vast en fijn. Ik snap na 10 jaar nog steeds niet dat Duiters dat brood dagelijks massaal eten. Voor de rest is het wel oke in Duitsland, maar het voedsel is zo vreemd..

Later op de dag heb ik de alarmcentrale gebeld, want ja je gaat toch wel wat dingetjes missen zoals kleding en toiletspullen. Zoals gewoonlijk verstonden ze me niet dus kon ik het gelukkig mailen. Univé loopt erg achter die hebben nog geen WhatsApp klantenservice. Je kan sindskort je eigen gevens aanpassen via hun website… ja ja hip hoor.

Ik kreeg al redelijk snel een mail terug dat er een vergoeding staat tot €300,- als de bagage niet aangekomen is. Maar wat ik uit de email opmaakte geldt dat niet voor mij.. ‘Echter is een reisverzekering normaliter alleen bedoeld met als reisdoel “vakantie”.’ Yeah right, waarom ben ik dan verzekerd? Wel destijds mij een doorlopende reisverzekering aansmeren voor ‘ja als er wat gebeurd’, maar als er echt wat is dan geldt het weer niet, as usual bij verzekeraars, behalve CZ die zijn mega coulant gelukkig.

Nja vandaag waren de winkels toch dicht in het super saaie Eberswalde dus ik kon toch niks kopen. Ik kon wel even heen en weer naar Berlijn maar daar had ik geen zin in. Dus ik wilde even de nieuwe aflevering van Moordvrouw op Videoland checken, maar dat kan niet vanuit het buitenland. Van de stagiair had ik zijn logincode van Netflix gekregen dus kon naar Prison Break kijken, maar ook geen zin in. Hij probeert me daar enthousiast voor te maken. Ik heb sowieso nog 88 afleveringen te gaan van 44 minuten om helemaal bij te zijn. In april komt seizoen 5 geloof ik.

Ik overweeg morgen om van mijn huidige goedkope T-Mobile sim only abonnement (€12,- pmnd) te upgraden naar Go Unlimited (€35,- pmnd) dan heb je ook geen gezeur meer met bundels.. onbeperkt supersnel 4G mobiel internet, bellen en sms’en in de hele EU dat is wel relaxt.
Nu betaal je voor een Travel & Surf pas 100 mb €4, 500 mb €12 en 1 GB €20. Prijzig dus. En aangezien ik komend jaar nogal eens in het buitenland ben.. mwah waarom niet. Ik hoop alleen wel dat het meteen ingaat en niet einde van de week ofzo als ik net terug ben. Kan ik lekker voluit op m’n laptop werken..!

Want vanmiddag kreeg ik bericht dat mijn koffer is aangekomen in Berlijn! Nu wordt de koffer door een koerier bezorgd in het ziekenhuis. De verwachte afleverdatum is morgen dus dat is weer een zorg minder. Leermoment om voortaan toch weer de laptop in ieder geval in de handbagage te doen. Je ziet doe je het één keertje niet meteen gezeik.

Morgen zijn Mvr Hoffmann en Dr. Meyer er weer en ben benieuwd wat die zeggen van de hele situatie. Hopelijk ziet Meyer het wel zitten om de canule eruit te halen. Overdags zal het sowieso wel lukken, want ik heb al ruim een maand geoefend. Alleen ’s nachts heb ik wel een CPAP nodig. Woensdag staat er een operatie gepland dus daar zouden ze ook het e.e.a. kunnen doen om meer ruimte te maken in de keel.

Ik hoop zo dat het doel van deze week bereikt wordt, want ik sta al op de wachtlijst voor zwemles voor volwassenen.. 😐

Wordt vervolgd 🙂

Volg Erwin op Instagram