Chicken Tonight saus zonder suiker

Geplaatst op 16 augustus 2020, 10:29 uur

Je kent vast die reclame nog wel uit de jaren 90. I feel like Chicken Tonight! Waarbij mensen door hun armen te bewegen een kip nadoen.

Ja die is mij ook altijd nog bij gebleven net als de potten van Knorr, de smaken zoetzuur, hawai en ajam panang zijn erg lekker. Maar als je aan fitness doet zit er nogal veel suiker en zout in net als zoveel geconverseerde voedsel. Dus ik eet sowieso nooit uit potjes van HAK ofzo. Daarom maak ik al een tijdje de Chicken Tonight zelf!

Kunnen we niet gewoon stellen dat Chicken Tonight gewoon lijkt op pilav? Want toen ik dit ging maken deed het me wel heel erg aan denken en het recept komt best wel overeen.

Benodigdheden

Bereidingswijze

Zet een pan op hoog vuur en doe er wat olijfolie in en laat het heet worden. Snij de ui en knoflook in stukjes en doe het in de pan. Strooi er wat zout overheen zodat je ui niet gelijk gaar wordt. Roer het af en toe door. Daarna snij je de paprika ook in stukjes en laat je eventjes mee wokken / bakken.

Snij vervolgens je elke tomaat in vier stukjes. Doe wanneer de ui, knoflook en paprika wat gaarder zijn deze erbij en doe de deksel erop. Laat de tomaten stuk koken op niet te hoog vuur. Doe er 1 theelepel sambal bij, dit maakt het lekker pittig. Roer het af en toe door.

Nadat de tomaten een beetje stuk gekookt zijn doe je een potje tomatenpuree erbij zodat de saus wat meer bindt. Vervolgens roer je het wederom door.

Snij de perzik uit het blik in stukjes. Je kunt als alternatief ook voor ananas kiezen. Voeg deze toe aan je saus. Giet ook een klein beetje vocht uit het blik van de perzik bij de saus. Roer het wederom door en laat het op laag vuur doorpruttelen.

De saus is nu klaar om lekker opgediend te worden met rijst. Natuurlijk kun je ook kip of kipdijfilet bakken en er doorheen doen wanneer je de saus gaat eten.

Volg Erwin op Instagram