Berlin City-Tour

Geplaatst op 16 oktober 2007, 16:35 uur

Zoals je gister kon lezen op de blog hadden we vandaag een vrije dag en konden we doen wat we wilde. Veel mensen in Nederland die we spraken zeiden dat Berlijn een mooie stad was en veel te zien was enzovoort. Aangezien we niet voor een vakantie komen maar voor het ziekenhuis waren we er nog niet aan toegekomen.

Vandaag hebben we onze dag dus ook goed benut en een Berlijn City-Tour gedaan.
Hiermee kon je met een bus mee die langs alle monumenten van Berlijn reed en je kreeg ook de gelegenheid om uit te stappen. We hebben o.a. een stukje van de Berlijnse muur gezien, de Alexanderplatz dat is een die toren met het bolwerk (tv zendmast) en de Brandenburger Tor.

Met de ondergrondse metro moesten we een stukje mee meereizen om bij de kaartverkoop en vertrekpunt van de tour te komen. M’n ouders gingen voor het eerst met de metro dus het was voor hun al een hele belevenis op zich. Ik heb wel eens eerder met de ondergrondse metro mee geweest toen een week met school (Thamen) naar Londen geweest waren, dat was overigens de leukste week van de hele schoolperiode.

Bij de ticket verkoop stond een man die ook Nederlands sprak hij kwam uit Holland zei die. Helaas was de rondleiding verder alleen in het Duits en Engels dus we konden er niet veel van verstaan. Wel hebben we veel grote gebouwen gezien en zijn we bij de Alexanderplatz eruit geweest.

Vanavond gaan we op bezoek bij Isabel want die is vandaag geopereerd door Dr. Waner.
We hebben gisteravond samen met Candy, Ben en Isabel gegeten en wat gedronken wat erg gezellig was.

Vanaf  vannacht 0:00 uur is het niet toegestaan om te eten of te drinken, want je moet voor de operatie geheel nuchter zijn omdat je anders kan overgeven tijdens de operatie. Hoelaat de operatie morgen is is nog niet bekend het kan heel vroeg zijn, maar ook in de middag.
Gister zei ik al dat het alleen bij laserbehandeling bleef het kan ook zijn dat Dr. Waner meer doet dat gezegd is, maar dat hoeft niet persé.

Volg Erwin op Instagram