Back from Berlin

Geplaatst op 01 oktober 2010, 17:42 uur

Hey allemaal vanavond om 17:30 uur zijn we gelandt met het vliegtuig op Schiphol.
Ik moet weer even inkomen in het typen van lange blogs want afgelopen dagen heb ik nauwelijks internet aangeraakt en ja ik kreeg al bijna afkickverschijnselen.

De afgelopen week is eigenlijk bij mij als een roes voorbij gevlogen, dus zal even bij het begin beginnen. Zondag zijn ik en me ouders naar Berlijn gegaan om voor het eerst na de kaakoperatie weer een laserbehandeling / operatie te ondergaan door Dr. Waner.

Op maandag 27 september was de consult met hem waarin hij uitgelegen heeft wat hij wilde gaan doen. De operatie werd op woensdag 29 september gepland, want er waren uiteraard ook andere patienten die aan de beurt waren. Op dinsdag hebben we papieren voor elkaar gemaakt en woensdag om 14:00 uur was het zover toen werd ik naar de operatiekamer gebracht.

Dr. Waner heeft samen met zijn Duitse team de onderlip omhoog gezet die door de kaak die 1 cm naar achteren was gezet “over” ¬†was en ook in de zij lip geopereerd en gelaserd. Op dit moment is het nog erg gezwollen, maar als eind resultaat zou het moeten zijn dat de mond gesloten gaat worden of in ieder geval een heel stuk.

Daarnaast heeft Dr. Waner een drang (Afvoerslangetje) in m’n kin gezet die 3 weken moet blijven zitten om al het afvoervocht en andere “troep” wat eruit wil komen eruit te laten lopen en dat komt dan in z’on heel fijne capsule die ik 3 weken lang weer bij me moet dragen.¬†Dit zorgt ten eerste er voor dat ik geen grote zwelling heb na de operatie en ten tweede ook dat de boel nog verder gaat slinken.

Kortom er is weer het een en ander gebeurd, volgende keer gaat Dr. Waner in de keel laseren zodat eventueel de canule eruit kan. Wanneer dit zal zijn is nog niet bekend, waarschijnlijk maart 2011.

Ook na deze behandeling in Berlijn blijf ik Dr. Waner een echte held vinden. Die man is zo slim, aardig, gemotiveerd, creatief en gedreven in zijn vak. Echt werklijk niet te beschrijven eigenlijk.. als ik iemand een held moet noemen dan is hij het wel. Hij probeert ook zijn uiterste best om Nederlands te praten en dat voor iemand die in New York woont en werkt.. echt geweldig!

Na de operatie dinsdag was ik erg goed, ik heb meteen om uitzuig¬†apparatuur¬†gevraagd om zoveel mogelijk bloed dat nog in me m’n mond zat uit te zuigen om niet in m’n maag te laten komen. Ik denk ook dat daardoor ik het ziek zijn na de operatie heb bespaard en al na een dag naar huis kon. We hebben dus gister direct vliegtickets geboekt naar Amsterdam en vandaag dus weer thuis gekomen.

Tot zover mijn blog voor dit keer.

Volg Erwin op Instagram