Als eerste aan de beurt

Geplaatst op 26 mei 2010, 17:23 uur

Yo hier een berichtje van mij uit het UMC, naast alle tweets die ik al verzonden heb zal ik hier een klein verslag doen van wat er vanmiddag is gebeurd.

Iets voor twee uur had ik me gemeld bij de opname balie waarna ik meteen bloed moest gaan prikken net als vorige keer. Na een half uurtje ofzo was ik aan de beurt. Daarna mocht ik naar de afdeling en kwam meteen al de zaal arts tegen die ik in september ook had. Ik grapte naar hem dat ik weer kwam logeren, waarna hij moest lachen.

Daarna was het opname gesprek waar het een en ander in werd gevraagd of ik rookte, medicijnen gebruikte, allergisch was voor iets en drugs gebruikte.. en nee dat is allemaal niet aan de orde. Alleen bij de vraag of ik alcohol dronk, moest ik uiteraard wel met “ja” beantwoorden.. denkent aan afgelopen 4 dagen waar het bier nog rijkelijk vloeiden 😛

In het gesprek werd bekend dat ik morgen als eerste aan de beurt ben, dat zal rond kwart voor 9 zijn. Wel lekker, want dan hoef ik niet zo honger te lijden zoals in Berlijn waar ik soms 12 uur later (18:00 / 20:00 uur) pas aan de beurt was.

De kaakoperatie zal ongeveer 3 a 4 uur duren en daarbij zal Dr. van Es en Dr. Roosenberg de kaak gaan splitten en vervolgens 8 mm maar naar achteren plaatsen, ik dacht eerst iets van 1cm maar ok fout van mij. En daarna vast zetten met elastiekjes en/of schroefjes. Dat alles zal van binnen uit gebeuren ten zij het niet lukt, dan zullen ze aan de buitenkant moeten snijden, maar dat komt haast niet voor zeiden ze.

Na de operatie zal ik een opgezwollen mond krijgen waar de derde dag het hoogte punt is, daarna zal het weer afzakken. Verder zal ik een sondevoeding krijgen door mń neus, dit zal ,maar een paar dagen zijn daarna mag de boven en onderkaken alweer van elkaar als alles goed blijft staan melde Van Es zojuist die tijdens dat ik deze blog typte even langs kwam.

Njah dat dus en nu lig ik lekker op me gereserveerde kamer 9 met nog drie andere oudere mensen en het prachtige uitzicht op een groene zee van bomen, de A27 en het WKZ.

Tot zover het bericht vanuit het UMC. Morgen zal waarschijnlijk geen nieuws zijn, maar geen nieuws is goed nieuws zeggen ze wel eens dus dan gaan we daar ook maar vanuit..

Volg Erwin op Instagram