Afdeling vasculaire malformaties gesloten in St. Joseph ziekenhuis

Geplaatst op 04 oktober 2013, 18:29 uur

Zoals nu ondertussen wel bekend is ga ik elk jaar wel een aantal keer naar Berlijn voor operaties vanwege mijn aangeboren afwijking. Afgelopen zomer was de laatste keer dat ik een operatie heb gehad. Ik besloot dat ik dit jaar niet meer naar Berlijn wilde. Maar zoals ik in mijn vorige blog schreef liep ik tijdens een wandeling Prof. Jovanovic tegen het lijf die erop stond dat ik over drie maanden terug kwam. Omdat ik graag vooruitgang wil boeken besloot ik toch daar gehoor aan te geven. Er werd 27 oktober als datum gezegd en had dus de vliegtickets en hotel al geboekt.

Maar een paar weken terug kwam er een e-mail uit Berlijn dat de Duitse arts Dr. Meyer en Amerikaanse Dr. Waner weg uit het St. Joseph Krankenhaus zijn gegaan. Het bericht kwam uit het niets en als reden werd er gegeven dat er nogal problemen waren in het ziekenhuis. De echte waarheid zullen we nooit te weten komen. Ze zijn nu op zoek naar een andere lokatie in Berlijn, maar ze weten zelf nog niet waar en wanneer ze de draad weer kunnen oppakken. Vandaag 4 oktober is de afdeling speciaal voor vasculaire malformaties waar patienten kwamen voor behandelingen door Dr. Meyer en Dr. Waner uit heel Europa gesloten.

Het is niet de eerste keer dat Dr. Waner verhuist van ziekenhuis. In 2008 verruilde Dr. Waner het Charité Benjamin Franklin ziekenhuis voor  het St. Joseph ziekenhuis waar Dr. Meyer al werkte.

Persoonlijk vind ik het niet zo heel erg dat ik niet meer naar het  St. Joseph ziekenhuis hoef. Het waren hele aardige mensen, maar kwa omstandigheden deed het wel aan de oostbloklanden denken. Ik hoop dat het volgende ziekenhuis kwa facilitaire voorzieningen er wel een beetje op vooruit gaat. Zo had je helemaal geen gordijntje tussen jou en je buurman dus 0,0 privacy zoals we dat in Nederland wel kennen. De hele dag moest je jezelf maar voorzien van drinken een fles water kon je krijgen. Gelukkig hadden ze wel een goed restaurantje waar je het één en ander kon krijgen.

We zijn nu nog even aan het kijken of Prof. Jovanovic (die niet in het ziekenhuis werkte maar een eigen kliniek heeft in Berlijn) nog een oplossing weet voor de geplande behandeling eind oktober. Indien dat niet het geval is heb ik nog een aantal vliegtickets over voor de mensen die graag naar Berlijn willen tussen 26 en 30 oktober.

Volg Erwin op Instagram