5km Hilversum City Run

Geplaatst op 04 april 2017, 09:36 uur

Afgelopen zondag heb ik meegedaan met de Hilversum City Run waar ik de 5km heb hardgelopen in 32 minuten en 45 seconden.

Vroeger zat ik als klein jochie op voetbal, maar ik vond het niet meer zo heel leuk. Ik stond achterin en kreeg de bal namelijk zelden. Ook niet zo gek, want ik liep meer in de lucht te kijken en grassprietjes te tellen dan achter de bal aan.

In 2001 kreeg ik na vijf jaar afwezigheid mijn luchtbuisje weer in mijn keel (canule) na een verstikking. Mooi excuus om van de voetbal af te gaan. Daarna heb ik nooit meer aan een sport gedaan. Behalve veel naar school fietsen en m’n dagelijkse krantenwijk.

Sinds april 2016 ben ik begonnen met fitness. Ik werd steeds fitter en had steeds meer de behoefte om te gaan hardlopen. Eens kijken hoe dat zou gaan. In december ben ik daarmee begonnen om wekelijks een rondje park / Tuinderslaan te gaan hardlopen wat exact 3km is. Naarmate ik het rondje deed ging het steeds beter! Ik kreeg steeds meer uithoudingsvermogen.

Tien jaar geleden hadden goede vriend Sjoerd en ik samen de voetbalsite Voetbal Report. En vorig jaar heb ik de website van Dutchies mogen bouwen voor hem. Al snel had hij mij uitgedaagd om de 5 km te hardlopen tijdens de Hilversum City Run dat op 2 april plaatsvond. Tijdens de laatste training voor de Hilversum City Run wandelde ik nog maar één minuutje.

Omdat het zo goed ging keek ik enorm uit naar de run. Ik had er super veel zin in. M’n grootste angst was om na 3km uit te vallen, last van steek of steeds moest wandelen. Veel mensen zeiden, dat als je de 3km kunt volhouden dan lukt de vijf ook. Daar ging ik maar vanuit.

Tegen alle verwachtingen in liep ik de 5km in één stuk door zonder te wandelen! Het was echt een fantastische ervaring! In mijn hoofd had ik een half uurtje als streeftijd en ik haalde een eindtijd van 32:45. Perfect voor mijn eerste keer 5km!

Inmiddels loop ik de 3km zonder te wandelen tussen door. Ook staat de volgende run alweer op het programma! Op 21 mei zal ik namelijk mee doen aan de 5km van de AMC loop.

Volg Erwin op Instagram