5 november volgende operatie in Eberswalde

Geplaatst op 03 augustus 2017, 08:00 uur

Vanuit Duitsland en New York was het lang angstvallig stil. Tot vandaag! Zojuist heb ik bericht gehad dat ik 5 november mag komen voor een consult en de volgende dag de operatie plaatsvindt.

Sinds de mislukte poging in januari om de canule te verwijderen deden ze een beetje apart. In februari hebben we nog een consult gehad waar we ook niet echt wijzer uit worden. Daarna bleef het lang stil. Waarschijnlijk wisten ze er ook niet echt raad mee. Het plan is om in november elke mondhoek 1 cm kleiner te maken zodat de mond wat meer geslotener is. Wat ze nog meer gaan doen geen idee. Ik hoop wel iets meer dan dat want ik heb er zo lang op moeten wachten. Wat overtollig weefsel verwijderen ofzo.

In Amsterdam gaan ze slaapendoscopie maken om te kijken of ze met een soort pacemaker – dat vorige week in het nieuws was over de slaap apnea – de tongzenuw kunnen stimuleren. Maar ook daarvan hoor of zie ik ook weinig.

En afgelopen dinsdag is het traject voor de implantaten in het UMC Utrecht weer ingang gezet. Anderhalf jaar na de dubbele kaakoperatie krijg ik tanden. Alhoewel daar nu wel zeven bezoekjes aan voorafgaan.

Voordat ik in november naar Duitsland ga, ga ik eerst in september lekker op vakantie naar Italie! Ik heb er zoveel zin in, alhoewel ik hoop dat het voor die tijd wel ietsjes geregend heeft daar. En niet als ik er ben. Als de fonteinen in Rome afgesloten worden is het niet zo fraai. En zo heet 40 graden ook niet. De trip ziet er alsvolgt uit; Ik ga eerst met het vliegtuig naar Rome. Daar blijf ik 4 dagen en dan ga ik met de trein in 1.5 uur naar Florence. In Florence blijf ik een dag en daarna ga ik 5 dagen naar de Toscaanse kustplaats Viareggio. Een dagje naar Lucca, Pisa en Cinque Terre dorpjes af. En de rest aan het strand nog bruiner worden dan ik al ben xD.

Volg Erwin op Instagram