20 jaar Armin van Buuren

Geplaatst op 12 mei 2017, 08:20 uur

Dit weekend viert Armin van Buuren zijn 20 jarig jubileum in de ArenA! En natuurlijk ben ik er als groot fan erbij! Al jaren ga ik naar events als A State Of Trance, Armin Only, bij een gig op Ibiza geweest en heb ‘m twee keer mogen ontmoeten.

Sommige mensen zeggen van ja wat vind je leuk aan Armin? Het is mij te soft enzo. In deze blog probeer ik je mee te nemen in een wereld van een state of trance.

Vroeger vond ik trance muziek al heel leuk om naar te luisteren. Toen de tijd had je natuurlijk DJ Tiësto, Ferry Corsten en Rank 1 die ik grijs draaide tijdens het kranten bezorgen. Maar sinds een jaar of tien geleden ben ik ineens fan geworden van Armin. Hoe precies weet ik niet meer, maar denk dat het ook te maken heeft met de andere stijl die Tiësto op ging en Armin in opkomst was en steeds bekender werd bij het grotere publiek.

Wat veel mensen niet weten is dat ik zelfs mijn hond naar Armin heb vernoemd. Ik moest een naam verzinnen en na lang nadenken kwam ik steeds op Gaia terecht. Gaia is één van de aliassen van Armin en tevens een samenwerking tussen hem en Benno de Goeij met wie hij ook veel produceert. Gaia staat ook voor “aarde” in het Oudgrieks en aarde is bruin en mijn labrador ook.. cirkeltje rond.

Armin van Buuren is meer dan een DJ alleen

Waarom Armin zo succesvol is is natuurlijk wel duidelijk. Vlekkeloos platen in elkaar mixen. Dat lijkt heel makkelijk, maar is het niet. Wat ik zo goed vind aan Armin is dat hij exact weet wat voor nummers hij voor het publiek op dat moment moet draaien. En vooral de interactie tussen hem en het publiek vind ik erg tof. Armin was één van de eerste DJ’s die tijdens de sets zelf met een microfoon zelf iets naar het publiek riep in plaats van een aparte MC die steeds irritant doorheen zat te blèren. Hij maakt er een echte show van met interactie met het publiek. Denk aan het nummer Ping Pong. Kortom een echte entertainer!

De shows van zowel Armin Only als A State Of Trance zijn alleen al door de visuals op de grote led schermen de moeite waard om te bezoeken. Het geeft een enorme beleving met super vette 3D graphics..

Vorig jaar was ik bij Flying Dutch in Amsterdam waar Armin afsloot. Daarvoor draaide nog een tal andere grote dj’s. Maar dat vond ik zo saai dat ik continu maar op m’n iPhone ging kijken. En het publiek werd er ook niet warm of koud van. Niet omdat het Armin is, maar het was opvallend toen hij begon dat het hele Olympisch Stadion los ging. Dat zegt wel wat over hoe je een show neerzet.

Daarnaast produceert Armin ook eigen muziek. Het ene nummer is natuurlijk beter dan de ander. Kwestie van smaak, ik vind ook niet alles goed wat hijzelf maakt maar dat hoeft ook niet. Ik luister graag naar zijn wekelijkse radioshow A State Of Trance met de nieuwste trance muziek.

Ontmoetingen met Armin

In mei 2010 en 2016 had ik een meet en greet met Armin. Beide keren waren vlak voor een kaakoperatie. De eerste keer was in Citymoves Den Bosch en de tweede keer tijdens de pre party van de Armin Only Embrace show in de Ziggo Dome in Amsterdam.

De eerste keer was wat uitgebreider, backstage mochten we met een aantal andere fans een kwartiertje met hem praten. Armin was erg geïnteresseerd wat voor een afwijking ik had. En de tweede keer was tijdens het 538 radioprogramma waar hij daarna even met mij op de foto ging. Toen zei hij van ‘Jij komt vaak bij mijn shows kijken’. Ik zei Ja, heb je dat gezien? En hij zei van wel. Tsja, dan is zón afwijking wel weer handig omdat je makkelijk herkenbaar en te onthouden bent haha.

Het leuke van Armin is dat hij echt heel gewoon, relaxt en sympathiek is gebleven ondanks zijn grote successen. En dat is denk ik wel heel knap als iedereen iets van je wilt.

7 uur durende set in Ushuaia op Ibiza

In september ging ik op vakantie naar Ibiza en het leek mij een hele leuke combinatie om een keer een gig mee te maken van Armin in Ushuaia. Dus ik geboekt. Bleek later dat hij daar zelfs 7 uur ging draaien. Een lange zit of eigenlijk heb ik al die tijd gestaan en dansen. Onverwachts was het kinderlijk eenvoudig om voorraan te komen. En op een gegeven moment.. ja hoor had ik oogcontact! Echt super leuk!

Favorieten Armin tracks

Hieronder heb ik een playlist gemaakt met mijn favorieten tracks van Armin. Het leuke van muziek is dat je bij sommige nummers herinneringen hebt.

Mijn all time favorite classic is “Going wrong”. De tekst “I can’t see today, I can’t see tomorrow, I will live day, I will live tomorrow” kwam bij mij over van ja ik kan niet in de toekomst kijken en ik leef nu we zien wel wat er komen gaat. Ik weet nog goed dat ik een keer naar Citymoves Leiden ging en hij sloot af met dit nummer en iedereen los ging geweldig moment!

Een andere is Won’t let you go. Die luisterde ik vet vaak in Eberswalde met de spiertransplanatie. Typisch een nummer dat je niet opgeeft, doorgaat en je erin blijft geloven. Met een hele vette syntesizer melodie er achteraan.. heerlijk!

 1. Going Wrong
 2. D#Fat
 3. Won’t let you go
 4. Forever in Ours
 5. If it Ain’t Dutch
 6. We Are Here To Make Some Noise
 7. Beautiful Life
 8. Pulsar
 9. Together (In A State Of Trance)
 10. Hystereo
 11. Embrace
 12. Indestructible
 13. Drowning
 14. Shivers
 15. I Live For That Energy
 16. This Is A Test
 17. The Race
 18. Zacalo
 19. Yet Another Day
 20. Burned With Desire

[tabs type=”tabs”]
[tab title=”YouTube playlist” active=”true”]

[/tab]
[tab title=”Spotify playlist”]

[/tab]
[/tabs]

Volg Erwin op Instagram