16 juni vindt de kaakoperatie plaats

Geplaatst op 11 mei 2016, 11:24 uur

Vanochtend heb ik maar even zelf contact op genomen met het UMCU, want het duurde me te lang. Dus ik bellen met de polikliniek. Na wat namen raden wisten ze eindelijk wie ik was. Vervolgens vroeg ik of de datum al bekend was van de kaakoperatie. Zij wisten het niet en ik werd doorverbonden met de opnamebalie. Zij wisten het gelukkig wel. De mevrouw die er over ging was een paar dagen kamperen.. de brief met de datum krijg ik nog :S. wanneer dan? Een week van te voren?

De kaakoperatie staat gepland op 16 juni. Het zal een 6 uur durende operatie worden waar de bovenkaak ong 9 mm naar voren wordt gezet en de onderkaak 3 mm naar achteren. De operatie zal vroeg beginnen en ze vertelde dat ik de enige patient was die dag.  Nu maar hopen dat Dr. Meyer uit Eberswalde ook kan die datum, hij zou bij de operatie aanwezig zijn.

Na de operatie moet ik nog ongeveer 7 dagen in het ziekenhuis blijven en zes tot acht weken m’n kaken stijf op elkaar houden. Dit zal met metalen elementen gebeuren want vorige keer in 2010 lieten de elastiekjes los waardoor het toch iets terug verschoven is. Dat houdt in dat ik dan 6 weken lang alleen maar vloeibaar kan eten en niet kan praten. Ik had nog zo gezegd dat ik het niet in de zomer wilde en je ziet.. toch in de zomer xD. Mja we hebben al zo lang gewacht dat ik het niet nog langer wilde uitstellen. Anderzijds is het kwa bedrijvigheid altijd wel redelijk rustig met de zomervakanties dus kwa werk komt het wel goed uit.

 

Volg Erwin op Instagram