16 april voor één dag naar Berlijn

Geplaatst op 18 maart 2012, 11:59 uur

Na een lange stilte zit er weer wat aan te komen op het medisch gebied, vorig jaar zijn we vier maal naar Berlijn gegaan en dat was achteraf toch wel iets te veel van het goede. Zeker aangezien de vooruitgangen niet echt heel groot zijn. Ik ben namelijk zo iemand die als er vier laserbehandelingen gezegd wordt bijvoorbeeld dat ik dan die heel snel achter elkaar wil en dan zeg oké next,.. maar helaas zo gaat dat niet. En na onze terugreis via Praag waar ik eigenlijk nog moe van ben haha.

Op 3 maart was er een congres in Amsterdam waar Dr. Waner kwam spreken met zijn twee andere collega’s. Het congres was super georganiseerd door Stichting Hevas en we hadden ook een momentje waarop we Dr. Waner even konden spreken want we willen hem uiteraard nog steeds bij het hele traject betrekken en niet alles aan de Duitse artsen overlaten want ten slotte is Dr. Waner de man die heel veel ervaring en beloofd heeft dat hij  (zover hij dat kan) het goed zal maken.

Afgesproken was dat er laserbehandelingen in de keel gedaan zouden worden in Berlijn en als dat klaar was Dr. Waner er weer bij betrokken zou worden en dat lijkt nu aan de orde te komen. Op 16 april moeten wij voor één dag heen en weer naar Berlijn voor een consult met Dr. Waner, we hadden het liefste ook een behandeling achteraan gehad maar helaas het is niet anders. Dan gaan de artsen kijken wat de volgende stappen zijn.

Waarschijnlijk zal begin mei de eerst volgende behandeling zijn tenzij Dr. Waner zegt dat hij er weer bij de operaties wil zijn. En wat mij betreft zal er na de zomer ook weer een operatie plaats vinden en daarmee de behandelingen voor 2012 erop zitten. Als mensen zich afvragen hoelang het nog gaat duren gaat het op deze manier nog wel tien jaar duren ben ik bang, maar helaas kunnen er geen grote stappen gemaakt worden heb ik het idee.

Eerder blogde ik over het verwijderen van de canule, maar dit heb ik zelf uitgesteld want ik zie dat nog niet echt zitten. Het oefenen met ’t dopje vlot nog niet echt, wanneer ik veel moet praten is het wel onwijs handig, maar als ik niet hoef te praten doe ik ‘m graag af omdat het (ja heel zwak van mij) gewoonweg makkelijker ademt haha..

Ik houd jullie op de hoogte!

Volg Erwin op Instagram