Reisverslag Mallorca

Geplaatst op 21 mei 2018, 22:18 uur

Na een drukke periode van werk en operaties was ik toe aan zon, zee en strand. Na lang nadenken waar ik heen zou moeten gaan is het Mallorca geworden. Van mijn goede vriend en collega Sjoerd had ik goede verhalen gehoord.

Na een drukke periode van werk en operaties was ik toe aan zon, zee en strand. Na lang nadenken waar ik heen zou moeten gaan is het Mallorca geworden. Van mijn goede vriend en collega Sjoerd had ik goede verhalen gehoord.

Net zoals voorgaande vakanties in Ibiza en Italië ging ik alleen. Ja geen idee waarom maar laten we het erop houden dat ik wederom niemand wist die mee wilde, maar ook niet gevraagd had.

Er zaten een aantal dingen tegen waaronder maar een drie dagen van de vijf dagen voluit zon en de andere dagen bewolkt. Ik niet goed kon eten door de laserbehandeling twee weken er voor. Dus ik kon helaas weinig eten. En het vliegtuig terug was bijna 3 uur vertraagd.

De eerste dag ging ik chillen op het strand, het was die dag erg mooi weer.

De tweede dag ging ik met een treintje vanuit Palma naar Soller. Op YouTube had ik al gedeeltes gezien en wat over gelezen, maar ik vond het op zich wel meevallen hoe indrukwekkend het was. Ook deze dag was erg mooi weer. Na terugkomst in Palma heb ik de stad nog even bekeken wat ook niet bijzonder was.

De volgende dag heb ik een Mini Cooper Cabrio gehuurd en over het eiland gereden. Het eiland is te groot voor een scooter op zulke lange afstanden. Na ruim een uur rijden kwam ik bij Cap Formentor aan het noordelijkste puntje van Mallorca. Helaas was het weer slecht waardoor je niet echt mooie foto’s kon maken van de rotsachtige omgeving en de zee. Iets wat mij persoonlijk altijd wel boeit in plaats van een dom kerkje bekijken.

De vierde dag was weer prachtig weer en ben ik naar de populaire badplaats El Arenal gegaan. Daar heb ik een prachtige foto gemaakt en denk dat deze zoals tradititiegetrouw in de woonkamer komt te hangen op canvas. Daarna daar nog op het mooie drukke strand gelegen met allerlei jongeren. En ‘s Middags naar het strand geweest aan de andere zijde van het eiland waar Sjoerd altijd verblijft.. Cala Marjor, ook een erg mooi strandje is dat.

De laatst dag was het helaas erg bewolkt en winderig en heb ik weinig meer ondernomen. Wel jammer want anders had je er nog een mooie stranddag van kunnen maken.

Al met al heb ik Mallorca als iets minder ervaren, al was het achteraf wel een leuke vakantie. Misschien dat ik al iets te verwent ben met de vakanties in de Algarve, Malaga, Ibiza en Italië. Maar goed het was op zich wel leuk en heb een mooi kleurtje gekregen, de reden waarom ik eigenlijk ging.

Volg Erwin op Instagram