Reisverslag Gran Canaria

Geplaatst op 21 januari 2020, 20:18 uur

Al een aantal jaar leek het me erg fijn om eens in de winter weg te gaan naar een zonnige bestemming. Dan denk je al snel aan Curaçao en dat soort bestemmingen, maar ik had me laten vertellen dat Playa del Inglés op Gran Canaria één van dé badplaatsen zijn als je van de rainbow club bent.

Vorig jaar kon ik lastig weg omdat er op het werk wat omstandigheden waren. Na een drukke periode achter de rug gehad te hebben, besloot ik in oktober de reis te boeken voor december / januari. Ik wilde aanvankelijk tussen kerst en oud & nieuw, maar dat was budgetair niet echt toereikend dus dan maar de tweede week van januari. Misschien maar goed ook want het weer was uitgerekend deze week echt voortreffelijk. Van te voren keek ik op de Weather Pro app en zag dat het de week bewolkt was. Ik zag de bui al bijna letterlijk hangen, maar gelukkig bleek het stalend weer te zijn. Dagelijks 22 graden, strak blauwe lucht en vol zon! Je had totaal niet in de gaten dat het januari was.

Normaliter heb ik op een Google Maps kaartje al een hele route uitgestippeld wat ik die week ging doen, maar deze keer had ik het een beetje aan het toeval over gelaten. Ook afhankelijk van het weer. Dus ik kwam aan in Playa del Inglés en liep liniadirecta naar een verkeerde appartement dat op m’n Google Maps kaartje stond. Achteraf gelukkig maar, want het lag echt op een kut ligging. Het appartement wat ik op Booking.com had geboekt, stond er ook wel op, maar had ik over het hoofd gezien. Koekoek.

Shopping Center Yumbo

De eerste twee dagen had ik een beetje de buurt verkent. Het appartement lag echt op vijf minuten afstand van het strand en had uitzicht op zee wat echt relaxt was. En het was op 10 minuten loopafstand van het beruchte shopping center Yumbo, waar alle clubs en activiteiten zijn. ’s Avonds heb ik daar de boel een beetje verkend en hem me prima daar vermaakt en ging daar elke avond wel eventjes stappen.

Excursie dolfijnen spotten Atlantische Oceaan

Na 2.5 dag strand leek het me wel leuk om een excursie te doen. Op de website GetYourGuide.nl kun je thuis al leuke excursies bekijken en boeken van elke vakantiebestemming dus had al de rondtour gezien die ik wilde gaan doen, maar deze was alleen op zondag nog beschikbaar (en ging ’s maandags weer naar huis). Dus die sowieso geboekt, maar wilde ook al eerder wat doen. Dus ben dolfijnen gaan spotten op de Atlantische Oceaan bij Puerto Rico. Het was best wel leuk, maar echt een toeristentripje. Dolfijntjes gezien… en weer terug naar de kust. Ik had verwacht dat ze groter waren en hoger in zee sprongen waardoor je wat mooiere en betere foto’s kon maken maar helaas. Maar ik heb wel een hele school gezien dus dat was wel leuk. En ze hadden ook nog een walvis op het oog, maar die konden wel 20-30 minuten onder water blijven, dus daar werd niet op gewacht.

Eilandtour Gran Canaria

Zondag had ik dus een eilandtour. Dat was nog eventjes kielen kielen omdat ik zaterdag ineens ziek werd. Waarschijnlijk een zonnesteekje opgelopen doordat ik doorgaans te weinig water drink. En ja als je hele dag in de zon ligt te bakken is dat wel slim om te doen. Gelukkig was het op tijd over en besloot gewoon mee te gaan en te kijken hoe het zou gaan. Mocht ik onderweg toch ziek worden dan is er heus wel een taxi of bus terug, maar gelukkig ging het goed.

Het was een hele dagtrip van 8 uur en hebben eigenlijk het hele eiland rondgereden en ook door de gebergte heen. Ik werd er onderweg wel een beetje zat van want de grote bus ging langs van die bergweggetjes waar je de afgrond in keek en de buschauffeur toeterde bij elke bocht om auto’s t waarschuwen. Dus viel na de lunch in eventjes in slaap. Nou lekker als dat je baan is.

Afgelopen zomer heeft er al brand gewoed op Gran Canaria en de reisleider was er nog steeds not amused over, maar ik ga ook niet gek opkijken als komende zomer weer branden uitbreken. Gran Canaria kent 360 dagen zonder regen en het al op het moment van de reis al een jaar niet geregend vertelde de reisleider. En je zag ook echt wel dat er enorme droogte heersten en rivieren gewoon droog staan. Op zich best wel zorgelijk. Maar goed er bestaat tegenwoordig ook een chemisch goedje wat je met een vliegtuig in de bewolking kan injecteren “cloud seeding” dat het wel gaat regenen. Dat is laatst in Dubai iets te goed gelukt waardoor ze meteen een overstroming hadden, maar het kan dus wel waarom zet je dat niet in als land? Maar goed het is ook een giftige stof, dus vandaar dat er ook wel voorzichtig mee wordt gedaan. Maar ik ben wel van mening dat zoiets in de toekomst vaker ingezet zal gaan worden en de technologie daarin verder zich zal ontwikkelen. En de methodes schoner.

Na de dagtrip was de week alweer om en heb ik ’s maandags nog mooie foto’s kunnen maken van de duinen van Maspalomas dat echt op de Sahara lijkt. Hele hoge zandbulten die mooie vormen krijgt door de wind. Echt prachtig.

Het is me zeker goed bevallen om in januari weg te gaan naar een zonnige bestemming! Gran Canaria is zeker een leuk eiland, alhoewel in het winterseizoen nog niet zo gek veel te doen was voor de gay community. Het wellicht volgende keer wel leuker om daar medio mei heen te gaan als er een festival of Pride is ofzo dan schijnt helemaal gekkenhuis te zijn. Maar desondanks prima vermaakt 😉

Volg Erwin op Instagram