Op de helft, maar nóg 4 weken te gaan

Geplaatst op 14 juli 2016, 19:34 uur

Vandaag is het exact vier weken geleden dat ik de dubbele kaakoperatie heb gehad. En normale mensen zouden 6 a 7 weken de kaken op elkaar moeten houden. Maar ik ben weer een bijzonder geval en wil de kaakchirurg het zekere voor het onzekeren en doet m’n mond 8 weken op slot. Vandaag dus op de helft, maar het aftellen voor mij is nog niet begonnen. Dat begint bij mij pas op week nummero 6. De twee weken die ik dan te gaan heb is te overzien.

Alhoewel de weken best hard voorbij gaan zijn 8 weken gewoon heel lang als je geen vast voedsel kan eten. Soms vraag ik me af waarom ik daar steeds over loop te zeuren, zo gaat het toch ook goed? Het is maar eten en het is maar tijdelijk. Maar het is gewoon een gedoe, geknoei en onhandig. Je kunt niet echt iets eten wat je normaal gesproken zou eten. Zoals mijn lievelingsgerecht rijst met kip Chicken Tonight of hamburgers die ik ook graag lust op z’n tijd. Wel eet ik stukjes brood met smeerkaas, hagelslag en jam. En ’s avonds pasta met saus en vis. Maar alles moet ik stukje voor stukje naar binnen duwen en naar achteren duwen met een plastic dingetje en slikken maar. Daarnaast heb ik ook Nutridrink ter ondersteuning.

Vandaag ben ik begonnen aan een nieuw experiment. De zwelling gingen niet hard genoeg weg (ongeduldig) en ik heb een aantal jaar geleden een website gemaakt voor Fysiotherapie Amstelhoek die specialiseert is in Oedeem fysiotherapie. Dit heeft ook te maken met de lymfe banen waarbij het vocht niet weg kan. Hey dit klinkt bekend in de oren.. dat is nou het hele euvel bij mij. Naar mijn idee is oedeem fysiotherapie nog nooit toegepast dus ga ik het komende 4 weken eens proberen wat voor resultaat het biedt. Misschien helpen de behandelingen zo goed dat er meer vocht uit mijn wangen op deze manier hun weg vinden naar de afvoerputjes dan ooit ervoor? Je weet het niet. Dus ik loop nu met raster tape op m’n wang die de vochtafvoer stimuleert en moet wat massage oefeningetjes doen. Volgende week heb ik weer een afspraak bij de kaakchirurg in het UMC in Utrecht. Volgens mij gaat het nog steeds erg goed.

Whoah, I going to Ibiza!

Er is ook wat leuks in het vooruitzicht. Vorige week vrijdag heb ik een tripje geboekt naar Ibiza.. 9 september.. Het kost wel wat, maar ik dacht fuck it ik heb het gewoon verdiend na deze 8 klote weken. Eerder dit jaar had ik al gekeken naar een groepsreis daar naar toe, maar het tijdstip wanneer ik kan/wil gaat er net een groep van de leeftijd 30-45. En ik meng mezelf liever in een groep van leeftijdsgenoten van een jaar of 20-30.  Dus heb gewoon besloten om gewoon alleen te gaan, eens kijken hoe dat bevalt. Hotel geboekt aan het strand Playa d’en Bossa. En het aller vetste is dat ik een gig ga meemaken van Armin in Ushuaia op 11 september.. dus het wordt hoe dan ook wel een hele vette belevenis! Ticket daarvoor heb ik al. Al met al ben ik erg benieuwd hoe magische het eiland wel niet is.

Mochten jullie nog do’s & don’ts hebben betreft bezienswaardigheden, doe-dingetjes op Ibiza? Heb al iets gelezen en gehoord over het eiland Formentera dat ik zou moeten bezoeken. Kom maar op, laat maar weten..!

Volg Erwin op Instagram